Новини

Через вину лікаря-хірурга помер 2-річний хлопчик – прокуратура

Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру лікарю-хірургу однієї з київських дитячих лікарень за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть дитини.

Про це повідомила Київська міська прокуратура в Facebook.

Трагедія сталася в лютому 2020 року. У дитячу лікарню поступив 2-річний хлопчик з діагнозом «чужорідне тіло стравоходу, шлунково-кишкова кровотеча під питанням».

«Лікар-хірург, який перебував на чергуванні, в порушення вимог наказу за маршрутами госпіталізації, згідно з яким діти до трьох років з підозрою на чужорідне тіло шлунково-кишкового тракту, госпіталізуються в «Охматдит», госпіталізував хлопчика в загальну хірургію для спостереження і обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра», – наголошується в повідомленні.

У результаті тільки через 10 годин після надходження дитини в лікарню черговий лікар призначив проведення огляду слизової оболонки стравоходу, під час якої у дитини виникла гостра серцева недостатність з подальшим настанням смерті.

Згідно з висновком експерта, між настанням смерті хлопчика і наявними дефектами в наданні йому медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв’язок у вигляді бездіяльності лікаря, а саме – непроведення певних досліджень при надходженні дитини в медустанову і протягом його подальшого перебування у відділенні.

До Оболонського районного суду Києва направлено клопотання про відсторонення лікаря-хірурга з посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 140 КК України триває.

 

Leave a Comment