Волинь Новини

Переселенець із Донбасу, виграв суд і отримає житло у Луцьку

Учасник бойових дій, інвалід ІІ групи, який має статус внутрішньопереміщеної особи із фактичним місцем проживання у Луцьку виграв суд проти виконавчого комітету Луцької міської ради та отримає житло.

Відповідне питання розглядалося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 16 жовтня, – передає Волинська правда.

Попередньо виконавчий комітет відмовив чоловікові у задоволенні заяви про взяття на облік для подальшого забезпечення житлом. Ветеран війни звернувся до суду. Суд першої та апеляційної інстанції визнав бездіяльність виконкому незаконною та зобов’язав задовольнити заяву чоловіка про взяття на облік.

Під час засідання виконкому розгорілася дискусія. Члени виконкому звертали увагу, що суд не може підміняти собою виконавчий комітет і зобов’язати членів виконкому голосувати за дане рішення.

Юристи Луцької міської ради наголосили, що у разі добровільного невиконання рішення суду позивач матиме можливість звернутися до виконавчої служби і тоді рішення буде виконуватися у примусовому порядку.

Виконувач обов’язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт наголосив також, що головуючий на виконкомі може постати навіть перед кримінальною відповідальністю за невиконання рішення суду.

У результаті члени виконкому проголосували за взяття відповідного громадянина на квартирний облік.

Leave a Comment