Волинь Новини

«Хворі на коронавірус — це такі ж люди, як і ми всі”: Тетяна Єремєєва про ситуацію з пологовим

Хворі на коронавірус – такі ж люди, як і ми. А протистояння у Луцьку щодо облаштування на базі Луцького клінічного пологового будинку госпіталю для хворих на COVID-19 схоже на ситуацію з автобусом в Санжарах.

Про це інформує ІА “Волинські новини”.

«Іспанський сором», – написала головний лікар «Центру хірургії ока ім. проф. Загурського» Тетяна Єремєєва у фейсбуці.

«Хворі на коронавірус – це такі ж люди, як і ми всі. Це чиясь мама, бабуся , свекруха, батько, син тощо.

Хворому на COVID -19 з низькою сатурацією треба найголовніше надати можливість доступу до кисню, і це чим швидше. Це порятунок життя для пацієнта.

У окремому корпусі з замкнутою вентиляційною системою лікувального комунального закладу міста є можливість надати допомогу 64 пацієнтам.

Це критично важливо забезпечити таку можливість швидко. У нас немає часу і фінансів будувати нові лікувальні заклади.

Дуже шкода, що всі попередні очільники департаментів охорони здоров‘я та колишні мери міста постійно помпезно відкривали нові відділення у комунальних лікувальних закладах і захоплювались веніціанською шпаклівкою на стінах та фігурними стелями, а не наявністю точок доступу кисню у кожній палаті стаціонару!

Це злочин сьогодні використовувати цю ситуацію у передвиборчих перегонах, коли мова йде про порятунок життя людей!» – обурюється Тетяна Єремеєва.

Раніше рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Оскільки ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, то місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Крім того, Волинська ОДА запевнили, що у Луцькому пологовому будинку є всі умови для того, щоб розгорнути додаткові ліжко-місця та підключити до них кисневі точки.

Leave a Comment