Важливо Волинь Новини

Луцький пологовий будинок вийшов на протест. ФОТО

Сьогодні, 14 жовтня, сотня медиків Луцького пологового будинку вийшли під стіни закладу на акцію протесту проти облаштування інфекційного шпиталю, де мають лікуватися хворі на коронавірус. Трудовий закладу заявляє, що його «поставили перед фактом» про облаштування інфекційного шпиталю на базі закладу, натомість згоди керівництва та медиків закладу – не було.

Підтримати медиків приїхали народний депутат України Валерій Стернійчук та керівник Луцького міського осередку партії Роман Бондарук. Медперсонал зачитав звернення до Уряду та Президента України з проханням захистити галузь охорони материнства та дитинства – Луцький пологовий будинок. ⠀

Працівники закладу переконані, що через необдумані рішення міської влади новонароджені та вагітні піддаються ризику захворіти на коронавірус, адже для хворих COVID-19 потрібна особлива організація системи вентиляції, харчоблок, пральня, система утилізації небезпечних біовідходів.

«Сьогодні таким недолугим рішенням не час і не місце, особливо коли це стосується долей молодих мам та їх дітей. Їх навпаки треба ізолювати від цієї коронавірусної напасті, а тут робиться все навпаки», наголосив Валерій Стернійчук.

Нардеп пообіцяв, що вже завтра звернення від працівників пологового будинку будуть передані в Офіс Президента та Кабінет Міністрів.

«Ми не повинні залишатися осторонь цієї проблеми, адже це стосується кожного із нас. Сьогодні міська влада хоче перевести частину корпусу пологового будинку в інфекційну лікарню. На жаль, рішення, які мали б прийматися міською радою, приймають сторонні люди. Всі ми розуміємо, що сьогодні є додаткова потреба у ліжкомісцях для хворих на коронавірус, але це має бути не в пологовому будинку, а в профільних лікарнях», – переконаний Роман Бондарук.

За результатами зустрічі домовились вже завтра вимагати пояснень у чиновників під стінами Луцької міської ради, а також зустрітися з першим заступником голови Волинської ОДА, аби не допустити непоправних помилок.

Leave a Comment