Новини

У Росії зареєстрували вже другу вакцину від коронавірусу: вона безпечна

Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії зареєстрували ще одну вакцину від коронавірусу.

Інформує Уніан.

Як повідомляє РИА Новости, про це Путін сказав, відкриваючи нараду з членами уряду.

Своєю чергою віце-прем’єр Тетяна Голікова повідомила, що препарат «ЭпиВакКорона» є безпечним, перші 60 тисяч доз буде виготовлено вже найближчим часом.

Путін додав, що Голікова і керівник Росспоживнагляду Анна Попова вже зробили щеплення новою вакциною в рамках клінічних досліджень.

Це вже другий російський препарат для профілактики нового вірусу, перший – «Спутник V» – зареєстрували в середині серпня.

Ще триває робота над створенням живої вакцини від Центру досліджень і розробки імунобіологічних препаратів імені Чумакова РАН, сказано в повідомленні.

Російська вакцина проти коронавірусу: що відомо
  • 11 серпня Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу. Путін також стверджував, що одна з його доньок зробила собі таке щеплення.
  • За даними ВООЗ, зараз у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19, з них 22 проходять клінічні випробування у Великій Британії, Китаї, США, Німеччини, Південній Кореї, Японії і Канаді.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу до переліку вакцин, які перебувають на завершальному етапі випробувань.
  • В українському МОЗ зазначили, що поки що не можна сказати, чи буде російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною і придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, вкрай важливої для обґрунтування застосування препарату на людях.

 

Leave a Comment