Важливо Волинь Новини

Погуляйко пообіцяв допомогти ветеранам АТО з першочерговим виділення земельних ділянок

12 жовтня 2020-го року відбулася зустріч голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка з учасниками АТО/ООС щодо питання виділення земельних ділянок.

Участь в розмові взяли також заступники голови облдержадміністрації Сергій Мовенко, Олександр Троханенко та Анатолій Костик, – передає Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Окрім цього, присутнім був й керівник Держгеокадастру у Волинській області Назар Микичак, який призначений на посаду кілька місяців тому.

Зокрема ініціювали таку зустріч атовці, аби звернутися з проханням перевірити діяльність Держгеокадастру в частині виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС.

Як зазначає голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович, за останні кілька місяців волинянам прийшло більше 600 відмов. Натомість в той же час іншим, для прикладу львівським фірмам, земля надається без проблем.

Також учасники зустрічі заявили, що у Шацькому районі із 120 учасників бойових дій лише 20 насправді отримали земельні ділянки. Решта отримати не можуть.

«Хотілося би перевірити оті факти, чому зі Львова на людей легко оформляються ділянки, а волинянам постійно приходять відмови», – звернувся з проханням Олександр Серватович.

Відтак, керівництво ОДА запропонувало сформувати перелік усіх питань, які були озвучені, щоби за кожним фактом провести перевірку виділення земельної ділянки. Окрім цього, зустрітися і обговорити кожен факт погодився й керівник Держгеокадастру у Волинській області.

«Я дуже поважаю учасників бойових дій, які захищали нашу державу. Тому ми будемо розбиратися, бо я проти, щоби землі отримували люди, які жодного відношення до АТО не мають, а тим паче, якщо це не волиняни. В першу чергу, пріоритетом повинні бути учасники бойових дій, а потім вже решта категорій, яким це передбачено законом», – сказав на завершення голова ОДА Юрій Погуляйко.

Leave a Comment