Волинь Новини

Богдан Шиба розказав що зробить з муніципалами

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба вважає, що департамент муніципальної варти Луцької міської ради значно перевищив свої функції. Один із головних пунктів передвиборчої програми Шиби: розігнати муніципальну варту – бойову бригаду олігархів.

Про це він розповів у інтерв’ю журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

За словами Богдана Шиби, він ніколи б не посилив цей орган. Така служба була і тоді, коли він був міським головою, але в той час муніципали не переступали через допустимі межі.

«Зараз вони у великій мірі виконують поліційні функції. Чому? Бо це ж так цікаво – штрафи виписувати, наповнювати бюджет. Коли я був міським головою, щороку, коли затверджували бюджет, то там служби писали певну суму штрафів, які планують в наступному році забрати. Я тоді обрізував цю суму мінімум на половину, бо казав: «Не можна істотно наповнити бюджет, штрафуючи своїх власних громадян». Робочі місця відкривайте, щоб люди податки платили. А тут пішла така політика, що вони виконують бюджет лише штрафами, штрафами, штрафами…» – каже Богдан Шиба.

Кандидат на посаду Луцького міського голови розповідає, що муніципальна поліція створена не для покарання громадян, а для підтримування громадського порядку в місті.

«Щоб не гадили, не смітили, не заважали один одному жити. Тобто це мав бути не караючий меч міської влади, а нащось він так перетворився. Тобто треба їх опустити на землю, щоб вони виконували свої функції, а не ходили, лякаючи людей», – вважає Шиба.

Демонтаж силовими методами, який застосовують працівники мунварти, на думку Богдана Шиби, – це пряме перевищення своїх повноважень.

«Якби це робили судові виконавці під охороною поліції, виконуючи рішення суду, це зрозуміло. А як це робить муніципальна варта, розказуючи, що це не порушення закону – мені дивно, але найбільше мені страшно. Бо це вони своїх людей, своїх лучан… Державну поліцію призначає держава, а муніципальну поліцію призначають вибрані лучанами посадовці для того, щоб робити лучанам комфортні умови життя. От вони й роблять «комфортні» умови. Їх треба просто опустити на землю, забрати в них невластиві функції і хай працюють», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Leave a Comment