Волинь Новини

53-річний волинянин до смерті побив співмешканку, і сказав, що вона впала з дерева

53-річний волинянин до смерті побив жінку, прокуратура вимагає для нього суворішого покарання. 

Інформує Конкурент.

Прокурори Ковельської місцевої прокуратури оскаржили в касаційному порядку ухвалу Волинського апеляційного суду, який погодився із призначенням чоловікові покарання більш м’якого, ніж передбачено законом, – повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Удень 17 серпня 2019 року нетверезий чоловік у власній оселі в селі Луківка Ковельського району під час конфлікту з 51-річною жінкою жорстоко її побив, вона за якийсь час померла від отриманих травм. Жодних заходів, аби надати жінці медичну допомогу, кривдник не вжив та, бажаючи уникнути відповідальності за скоєне, брехав, що вона загинула від падіння з дерева.

Попри це Ковельський міськрайонний суд, визнавши волинянина винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК України), призначив йому покарання м’якше, ніж передбачено законом – 3 роки обмеження волі.

Наполягаючи на призначенні обвинуваченому суворішого покарання, прокурори оскаржили це рішення в апеляційному порядку. Проте Волинський апеляційний суд повважав покарання достатнім. Тепер прокурори відстоюватимуть свою позицію в суді касаційної інстанції.

Leave a Comment