Волинь Новини

У Луцьку на підприємстві відбувається скорочення штату працівників

Протягом останніх років на ДКП «Луцьктепло» через оптимізацію, закриття неефективних котелень спостерігається тенденція до зменшення кількості працівників.

Про це йшлося 8 жовтня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, – передає ІА Волинські новини.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення Про роботу державного комунального підприємства «Луцьктепло».

Як було повідомлено, за шість місяців поточного року «Луцьктепло» отримало збиток у розмірі 5,214 мільйона гривень.

Також за останні роки на підприємстві спостерігається стійка тенденція до зменшення чисельності працівників. Зменшення кількості працівників зумовлене скороченням робітників у результаті автоматизації котелень, ліквідації малоефективних, збиткових та аварійних котелень, оптимізації.

Станом на 1 липня цього року на підприємстві працюють 778 осіб, розмір середньої місячної заробітної плати яких становить 9941 гривню.

Окрім проведення ремонтів, модернізації основних засобів, ДКП «Луцьктепло» зараз працює над виведенням з експлуатації нерентабельних котелень, що на вулицях Ковельській, 9, Кривий вал, 28, демонтажем технологічного обладнання виведеної з експлуатації котельні на вулиці Гетьмана Дорошенка, 2б.

Як пояснює керівництво підприємства, необхідність ліквідації цих об’єктів обумовлена тим, що рівень їх рентабельності у 2019 році становив не більше 65%, а збитки від реалізації виробленої теплової енергії на цих котельнях – близько 1,2 мільйона гривень.

Водночас «Луцьктепло» створює інформаційний комплекс теплових мереж системи теплопостачання (132,2 кілометра) Луцька, призначений для побудови математичної моделі інженерних мереж, їх інвентаризації, проведення гідравлічних розрахунків та аналізу їх результатів, моделювання аварійних ситуацій та оцінки ризиків. Впровадження цієї системи дозволить оптимізувати технологічний процес і режими роботи, знизити виробничі витрати, покращити умови праці, якість послуг і досягнути максимального економічного ефекту.

Вартість реалізації цього заходу становить майже мільйон гривень.

Leave a Comment