Волинь Новини

На Волині ТВК відмовила у реєстрації кандидатів у депутати від партії ОПЗЖ

Нововолинська міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатів у депутати міської ради, включених до єдиного та територіальних списків Волинської регіональної організації партії «Опозиційна платформа – За життя» через порушення порядку висування.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА на своєму сайті.

Відмову у реєстрації списку партії «Опозиційна платформа – За життя» обґрунтували у постанові №8/6 від 25 вересня. У ній, зокрема йдеться, що при вивченні поданих документів виявили, що партія не повідомила комісію про час і місце проведення конференції із висування кандидатів як того вимагає частина 2 статті 218 Виборчого кодексу України – про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів, конференції.

Тож через порушення порядку висування кандидатів комісія відмовила у реєстрації єдиного та територіальних списків партії, керуючись статтями 216-219, 222, 227, 230 Виборчого кодексу України.

Голова Нововолинської міської ТВК Віктор Порплиця («За Майбутнє») повідомив, що на засіданні  розглядали списки, було обговорення.

«У нас на підставі квоти не було жодної відмови, комісія приймала рішення – не голова, а комісія – відносно задоволення чи незадоволення подання. У нас було єдине рішення про відмову, коли не було дотримано порядку висування кандидатів», – зазначив він.

Голова комісії також повідомив, що стосовно останнього випадку відбувся суд за позовом партії.

«Перша інстанція відмовила у задоволенні позову «Опозиційній платформі – За життя», а визнала законною постанову Нововолинської міської ТВК. Можливо, ще буде апеляція, але на сьогодні суд зайняв позицію на користь постанови Нововолинської ТВК», – розповів очільник комісії.

Leave a Comment