Важливо Волинь Новини

Як Юрій Погуляйко довів волинянам свою ефективність на посту голови ОДА

Вже більше як півроку Юрій Погуляйко очолює Волинську ОДА. І незважаючи на пандемію коронавірусу, провокації політичних опонентів та бажання деяких олігархів перетворити Волинь у свою вотчину, Юрій Погуляйко продемонстрував волинянам своє реноме ефективного менеджера.

За цей короткий термін голова ОДА встиг зробити для Волині і волинян немало, а саме:

  • На сьогодні по всій Волині активно впроваджується програма програма Президента України «Велике будівництво», завдяки якій в області розбудовується сучасна інфраструктура: дороги, нові школи, дитсадки та амбулаторії. Хід їх будівництва голова облдержадміністрації тримає на особистому контролі, саме тому Юрій Погуляйко часто інспектує об’єкти, аби переконатися, що роботи здійснюються якісно та завершаться у визначені терміни.
  • Робота та співпраця з обласними депутатами над змінами до Стратегії розвитку Волинської області до 2027 року, а саме затвердження 43 регіональних програм розвитку, з яких в цьому році 26 програм вже профінансовано з обласного бюджету.
  • Реалізація на Волині проекту віртуальної інфраструктури, до якої входить розгортання якісних мереж зв’зку 4G.
  • Здійснено постійний контроль та робота над локалізацією та ліквідуванням спалахів COVID-19 в області. Саме завдяки вдалому менеджменту команди Погуляйка в області було при збільшенні кількості захворювань населення вдалось зменшити навантаження на медичну систему Волині, шляхом збільшення кількості лікарень першої хвилі, які визначені для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
  • Започатковано постійний діалог влади і громадськості, який є запорукою сталого розвитку районів Волині

Окрім цього, варто визнати, Юрій Погуляйко не типовий політик, тому що на відміну від більшості волинських політиків, яких в народі охрестили вже “зірками ютубу”- Юрій Погуляйко не піариться у ЗМІ про кожен свій крок, а відверто звітує про виконання конкретних справ.

Працівники адміністрації, які пам’ятають управління Бориса Петровича Клімчука – Юрія Погуляйка між собою називають, жартуючи, його наступником. Звісно, не за зовнішні ознаки, а за стиль управління, який повернувся на Волинь. Такий самий господарник, так  само трепетно оглядає ремонтні роботи, проводить постійні зустрічі з інвесторами і при цьому голова ОДА не цурається їхати в райони в найменьші села області, щоб почути людей та поспілкуватись з ними.

Прикладом постійної комунікації голови ОДА з населенням є завантажена приймальня зверненнями, ідеями, пропозиціями та переживаннями. Але всі відзначають він “свій”, він не такий як інші. Хоча родом Юрій Погуляйко з далекої Луганщини.

Варто визнати, минулої зими перед призначенням президентом Зеленського Юрія Погуляйка, на посаду голови ОДА, саме питання звідки родом новопризначений посадовець для деяких не свідомих громадян та олігархів, які очікували призначення “своїх людей”, стало головним аргументом над досвідом та професійними навичками Юрія Погуляйка, а депутати обласної та Луцької міської рад навіть скликали позачергові сесії присвячені цьому питанню. Вже сьогодні його політичні опоненти, як вони себе називають, визнали, що помилялись.

Нещодавно голова Волинської обласної ради, членкиня партії «За Майбутнє» Ірина Вахович в інтерв’ю Волинській правді заявила про помилковість тодішніх дій депутатів та визнання, що Юрій Погуляйко робить для Волині дуже багато.

Аргументи щодо скликання позачергової сесії зводилися до того, що депутати хотіли бачити головою ОДА місцеву людину. Ми ж не знали тоді Юрія Погуляйка. Ми розуміли, що це може бути найкраща кандидатура і, можливо, ми робимо помилку, ухвалюючи таке рішення.

На сьогоднішній день у мене особисто склалися хороші стосунки із Юрієм Погуляйком. Всі мої рішення і прохання з боку ОДА знайшли підтримку. До прикладу, те ж питання «Волиньприродресурсу», яке ми довгий час не могли зрушити з мертвої точки, Юрій Михайлович все зробив для того, щоб ми, нарешті, змогли видобувати торф. Є цілий ряд позитивних кроків у наш бік, кадрові питання в тому числі, – повідомила чиновниця.

До речі сам Юрій Погуляйко повідомляв, що не боїться на відміну від інших волинських політиків критики і не комплексує коли йому закидають, що він «не корінний» волинянин.

Ті, кому не до вподоби моя незалежна позиція, жодного реального компромату на мене не знайшли, окрім того, що я родом з Луганщини. На мою думку, з «патріотизмом» на Волині трохи перегнули. Потрібно розрізняти, хто захисник держави, а хто пристосуванець. Хіба не картки  деяких народних депутатів, які неодноразово обирались від Волині голосували «За» «драконівські закони» 16 лютого, що стало початком війни в Україні, «За» перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму? Якщо людина з Донбасу, то це ще не означає, що вона не той українець. Так само, якщо вона російськомовна. Як україномовні так і російськомовні українці пліч о пліч в окопах боронили нашу Незалежність, і одні не є меншими патріотами, ніж інші. Хто насправді патріот Волині, а для кого це тільки місце для викачування грошей – не мені судити, хай волиняни дивляться по справам кожного, думають, і роблять свій вибір.

Проти мене багато й іншого бруду вилилося із підконтрольних місцевим «князькам» ЗМІ. Питаєте, як я сприйняв такий прийом? Спокійно. На щастя, мені на Волині є з ким працювати, є з ким порадитися і поділитися ідеями, є в кого попросити підтримки. А проплачені мітинги – вони, на жаль, завжди були, є і будуть, це не та річ, на яку варто витрачати увагу, енергію та сили. Краще зайнятися корисними для Волині справами. Як в народі кажуть: собаки гавкають, а караван йде, – повідомив Юрій Погуляйко.

Всі чітко і зрозуміло, як завжди. Варто визнати, Волинь вперше за багато років, отримала дійсно кваліфікованого та головне ефективного голову ОДА. Який готовий брати відповідальність на себе і саме головне досягати поставлених цілей для блага Волині та волинян.

Leave a Comment