Волинь Новини

У громаді на Волині надавали психологічну допомогу жертвам домашнього насильства

На території Поворської сільської ради працювала мобільна бригада соціально психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Про це повідомляє сайт Ковельської районної ради.

У складі бригади були представники відділу соціальних служб для сім’ї дітей та молоді комунальної установи Центру надання соціальних послуг Ковельської районної ради Олена Приступа та Аліна Тарасюк, інспекторка сектору ювенальної превенції Ковельського ГУНП у Волинській області Олена Турчин та поліцейський офіцер громади Поворської сільської ради Сергій Сільчук.

Основною причиною виїзду була оцінка потреб людини, яку направили за рішенням суду на проходження корекційних програм для кривдників, які вчинили домашнє насильство.

У Поворській громаді працювала мобільна бригада допомоги жертвам домашнього насильства

«Програма для кривдника – комплекс заходів, що формується на основі результатів оцінки ризиків та спрямований на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків. У разі неявки кривдника для проходження програми або ухилення від її проходження без поважних причин відповідний орган місцевої влади протягом трьох днів повинен поінформувати про це уповноважений підрозділ органів Національної поліції для вжиття заходів», – зазначають у відділі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Leave a Comment