Новини

“Чекав, коли підросту, питав про розмір каблучки” — дівчина загиблого курсанта

Курсант Дмитро Студинський – один із 26 загиблих в результаті авітрощі літака Ан-26 під Чугуєвом. Завтра, 7 жовтня, його поховають у селищі Озерне в Житомирській області, звідки він родом.

Про це повідомляє ТСН.

Дмитро Студинський був одним з курсантів 153 групи льотного факультету ХНУВС, які відпрацьовували польоти на Ан-26 на військовому аеродромі в Чугуєві. Навчальна практика закінчувалася. У листопаді йому мало виповнитися 22 роки. Він бачив літаки з дитинства, довго вибирав професію. На льотному факультеті цього ж вузу навчаються і старші брати Дмитра.

“Він жив у військовому гарнізоні, його батько там працював, і він з дитинства бачив, як літаки літають, але, напевно, обрав професію не з самого дитинства. Довго ходив і вибирав собі навчальний заклад. За станом здоров’я спочатку не проходив, був поганий зір. А потім вступив на штурмана. Він отримував величезне задоволення від того, що літав, керував літаком. З усіма військовими почестями його ховатимуть на Озерському кладовищі. Ми ним пишаємося, його любимо, він залишиться в наших серцях таким”, – розповіла сестра Юлія.

Дмитро Студинський

 

До Харкова за Дімою приїхала вся родина – батьки, сестра, брати. Прийшла і його дівчина з матір’ю. Влітку вони з Оленою встигли з’їздити на море, будували плани на майбутнє, говорили про щось серйозне.

“Ми планували, все планували. Чекав, коли трошки підросту, питав про розмір пальця, каблучки. Жартував все”, – розповіла Олена.

Leave a Comment