Волинь Новини

Поводив себе неадекватно: як волинський «пропутінський» священик намагався повернутися до богослужінь у церкві?

4-го жовтня у храмі села Галинівка Оваднівської ОТГ богослужіння здійснив «пропутінський» священник Олексій Шаран. 28 липня він привітав Путіна з іменинами у facebook. Після цього громада церкви більше його не бачила.

Відомо, що 22-го вересня відбулися установчі збори нової парафіяльної ради. Головою нової ради обрали Ярослава Тимчишина. Він і розповів Віснику, що 2 жовтня парафіяни домовилися з колишньою старостою храму у присутності поліції про те, що в неділю після богослужіння, яке на час відсутності Шарана проводив о. Юрій, відбудеться інвентаризація.

Однак у суботу село облетіла звістка, що в неділю в храм завітає колишній настоятель Шаран. Люди вирішили не перешкоджати. Тож 4 жовтня саме він проводив богослужіння. Після літургії члени релігійної громади почали проводити опис майна, однак, за словами Ярослава Тимчишина, отець Шаран почав поводити себе неадекватно.

«Він відштовхував адвоката, який представляє громаду. Також заявив, що наші збори не є правомірними. Адже начебто їх мав збирати особисто він як настоятель храму, хоча статут, який зараз діє в храмі, передбачає і скликання зборів ініціативною групою, яка зареєструвалась і має таке відповідне право», – розповідає Тимчишин.

 

 

Врешті-решт отець Шаран сказав, що буде ще продовжувати богослужіння, і після цього віддасть ключ від храму та дозволить провести інвентаризацію. Однак, закінчення служби людям довелося чекати майже добу, адже священик з кількома перервами «правив» ще й всю ніч. Йому на «допомогу» намагалися прийти священники УПЦ сусідніх парафій, яких жителі села не допускали на територію храму. Лише о 10 ранку він віддав ключі офіцеру поліції, а той вже передав їх новому старості. Але наразі церква опечатана до повного вирішення конфлікту.

Члени релігійної громади звернулися до архієрея Володимир-Волинської єпархії УПЦ митрополита Володимира із проханням надалі не допускати одіозного о. Олексія Шарана до богослужінь в їхньому храмі з метою уникнення непорозумінь.

Leave a Comment