Важливо Волинь Новини

Муніципали розповсюджують в соцмережах фото лучан без їх на це згоди

Останнім часом працівники департаменту муніципальної варти Луцькради постійно виставляють на свою офіційну сторінку в мережі Facebook фото і відео фактів порушення правил благоустрою міста. Але окрім публікації фактів порушення, муніципали публікують фото “порушників” без їх на те згоди, де також може міститись адреса їх проживання. 

Про це повідомила волинська активістка Аліна Гопанчук.

За її словами активістки, вона написала на сторінці департаменту запитання чи мають їхні працівники повноваження і чи дозволяє закон України їм так чинити, але представники департаменту не відповідають, а подібні питання відразу видаляються із сторінки.

Також активістка зауважила, що згідно ст. 308 Цивільного кодексу України: фотографії та інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути опубліковані та розповсюджені лише за її згоди.

Тобто, опубліковані фото та відеоматеріали на публічній сторінці департаменту мунварти Луцька можуть відверто порушувати закон та права людей, фото яких опубліковані на цій сторінці.

Поки департамент мініципальної варти Луцькради ніяк не відреагував та не коментував подібні скарги та повідомлення лучан.

Leave a Comment