Новини

Майбутнім пенсіонерам розповіли, як не залишитися без пенсій

У прес-службі Пенсійного фонду України заявили, що громадяни, недавно переступили тридцятирічний рубіж, в майбутньому можуть залишитися без пенсійних виплат.

Відомо, що зараз в Україні є засоби для того, щоб забезпечувати державними виплатами понад 10 мільйонів пенсіонерів. Згідно зі статистикою, кожен працюючий громадянин утримує одного пенсіонера. Однак в даний час уряд країни справляється із зобов’язаннями перед вийшли на заслужений відпочинок громадянами. Але в майбутньому ситуація може змінитися і стати критичною.

Згідно з прогнозами, в майбутньому ситуація з кількістю працездатного населення в країні зміниться в гірший бік, а ось загальне число пенсіонерів може вирости. Зараз в Україні народжується недостатньо дітей, які через тридцять років змогли б працювати і відраховувати гроші до Пенсійного фонду.

Так, в майбутньому чиновникам з ПФУ буде просто нізвідки брати кошти на виплати пенсіонерам. Українцям радять розглянути альтернативу відрахувань до ПФУ та завести спеціальні рахунки, на які вони зможуть самостійно відкладати гроші собі на пенсію.

Нагадаємо, що через 15 років в Україні не вистачить коштів для виплат пенсії. Про це заявив Прем’єр-міністр України під час свого виступу перед студентами Львівського політеху. Єдиним виходом, який бачить чиновник, стане введення накопичувальної системи пенсії, де «кожен буде відкладати на свою старість».

Раніше повідомлялося, що в Пенсійному фонді пояснили, які категорії людей мають право на пільгові пенсії.

Leave a Comment