Новини

В Україні гроші, які відповідали за надання субсидій населенню – віддадуть силовикам

1 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закон про перерозподіл державного бюджету на поточний рік. Закон №3391 був раніше схвалений Верховною Радою України.

Головна ідея цього закону – забрати частину грошей, зарезервованих під субсидії задля переспрямування в інші відділи, зокрема силовим структурам. Про необхідність прийняття цього закону немало дебатувалося на всіх публічних майданчиках. Документ розміщений на офіційному порталі Верховної Ради.

Так, 2,16 мільярда гривень “заберуть” у Міністерства соціальної політики; ці кошти відповідали за надання субсидій на оплату послуг ЖКГ. Тепер ці гроші підуть на забезпечення потреб міністерства внутрішніх справ, Держбюро розслідувань, компанії Укравтодор, міністерство юстиції, а також державних адміністрацій у регіонах.

Наразі планується отримати 979,547 мільярдів гривень до бюджету, тоді як витратна його частина налічує 1,270 трильйонів. Уряд Зеленського сподівається, що поповнення державного бюджету відбуватиметься завдяки неподатковим вкладенням.

Leave a Comment