Новини

Екологічна катастрофа на Камчатці: гинуть тварини, постраждали десятки людей

Екологічна катастрофа, викликана забрудненням нафтопродуктами, розростається в Камчатському краї РФ. Перевищення нафтопродуктів і фенолів виявили ще на трьох ділянках Авачинської затоки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Це спричинило масове викидання мертвих морських тварин на берег поблизу Петропавловська-Камчатського. Причини виникнення забруднення зараз встановлюються.

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра природних ресурсів та екології Камчатського краю Олексій Кумарьков вважає, що причиною масового мору морських тварин могло стати хімічне забруднення води, а на берег їх викинуло штормом. Екологи відібрали проби води, результати будуть наступного тижня.

«Але вже зараз фахівці говорять, що там підвищений вміст нафтопродуктів, фенолів. Що це і яке джерело, наглядові органи з’ясовують. Ці речі пов’язані, але джерело і характер забруднення поки не встановлені», – розповів він.

Крім того, як пише Telegram-канал Mash, від забруднення води постраждали вже 30 людей, серед них і діти. Деякі потерпілі отримали опік слизової, коли прогулювалися пляжем.

Прокуратура Камчатського краю вже почала перевірку інформації про забруднення води. Правоохоронці перевірять дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Leave a Comment