Новини

Масова евакуація через величезну пожежу, є жертви (фото)

В результаті пожеж в Луганській області загинуло 11 осіб, ще 17 були госпіталізовані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

У відомстві зазначили, що загальна кількість постраждалих, загиблих і розмір збитку, заподіяного пожежею, встановлюються. Повідомили також, що за попередніми оцінками орієнтовна площа пожежі становить понад 11 тисяч гектарів.

У пресслужбі також підкреслили, що роботу правоохоронців для встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень ускладнюють безперервні пожежі та задимлення території. У зв’язку з цим робітники ДСНС не допускають слідчих на місця події.

У зв’язку з масштабними пожежами у Луганській області почали евакуювати село Олександрівка Новоайдарського району.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

“Будемо концентрувати всі сили, щоб відбити Олександрівку. Сподіваємося, що за ніч всі населені пункти будуть локалізовані, а завтра приступимо до гасіння пожеж у лісах”, – повідомив Гайдай.

Він зазначив, що до населеного пункту направили поліцію, швидкі та автобуси для евакуації.

Крім того, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що в Луганській області було евакуйовано 120 осіб. Зокрема з села Муратове – 35 осіб (розміщені в смт Новоайдар в школі і лікарні), Вороняче – 40 осіб, Сиротино – 25 осіб, Осколонівки – 20 осіб (евакуйовані з трьох сіл, розміщені у Сєвєродонецьку).

Гайдай натомість підкреслив, що гасіння пожеж вночі буде проходити без залучення авіації у зв’язку з правилами техніки безпеки.

Leave a Comment