Новини

Одні з найбільших павуків Європи вже в Україні

На Закарпатті помітили одного з найбільших павуків Європи. Ймовірно, це один з видів тарантула, який кусається, але яд – не смертельний.

Повідомляє ТСН.

У місті Виноградів Закарпатської області помітили не притаманного для цього регіону павука. Місцевий житель оприлюднив фото дивної знахідки на своїй сторінці у соцмережі.

“Помітив (ред.) на Чорній горі. Підкажіть що за вид павука, досить великий, непогано переміщається по воді. В думках було, що, можливо, це тарантул, але довге тіло збило з пантелику”, – написав закарпатець Юлій Тихонов.

Як зазначає місцеве видання “Голос Карпат”, ймовірно, це підвид тарантула південноруського. В народі його називають мизгир.

“Це найбільший павук в Україні, один з найбільших у Європі. Самиці досягають розмірів до 35 мм. Самиця тарантула південноруського живе в норах до 60 см глибиною. Поширений у степах і лісостепу від Австрії та Угорщини до Каспійського моря, Середньої Азії, Південного Сибіру, Далекого Сходу”, – зазначає видання.

Мизгир належить до родини павуків-вовків (Lycosidae). Павуки-вовки – спокійні хижаки, але якщо їх турбувати, то можуть і вкусити. Укус павука може призвести до свербіжу, почервоніння і недовготривалої болі.

Leave a Comment