Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

Луцька кондитерка про торт зі смаком в‘ялених томатів та особистий бренд. РЕЦЕПТ

Уже кілька років «домашні кондитерські» користуються великим попитом та неабиякою популярністію. Замовники все більше надають перевагу сучасному декору та трендовим десертам, гортаючи стрічку Instagram чи Facebook, і все менше зупиняють свій вибір на «старій-добрій» пекарні.

Сьогодні розмовляємо з Оксаною Фульмес, власницею особистого бренду «oksi_bakery».

Магістерка географічного факультету вже 3 роки працює домашнім кондитером. Її «солодкий» Instagram налічує чимало десертів. Тортики, макаронс, капкейки, зефірки та candy bar; а на Різдво та Пасху панеттоне за італійським рецептом. Не здивували? І це ще не все! Оксана часто ділиться секретами приготування (не лише десертів) зі своїми підписниками.

Спеціально для читачів Волинь#infa: найпростіший рецепт шоколадного фондану. Читайте в інтерв‘ю.

—  Як розпочався твій шлях кондитерки та блогерки, зокрема? 17 тисяч активних підписників в Instagram — це теж досягнення!

Любов до солодкого мистецтва завжди жила в мені, починаючи ще з бабусиних пляцків на Різдво. Спочатку то було лише захоплення, але життя набрало темпу, і я вийшла заміж. Облаштовуючи наш дім, одразу спланувала кухню під «кондитерську» і почала активно практикуватися. Так і з’явилися перші замовлення, а пізніше й постійні клієнти.

Вести блог почала не відразу. Проте кондитерські марафони, «сарафанне радіо» замовників, рецепти, які ширилися читачами, зробили свою справу. Аудиторія зростала швидко, і чим більше долучалося людей, тим цікавішим хотілося зробити профіль. Тому у блозі @oksi_bakery ви можете знайти відеорецепти у сторіз, розповіді про моє життя та, власне, закулісся «кондитерки».

                     

 — Оксано, ти їси солодощі з магазину?

Звісно, ми не купуємо «магазинні». Кондитер взагалі вживає дуже мало солодкого, а нові рецепти чи поєднання дегустують рідні.

             

— А загалом любиш готувати? Бачила на твоїй сторінці рецепт фаршированих перців. Як поєднуєш кондитерський бізнес із хатніми обов‘язками?

Не вважаю свою діяльність кондитерським бізнесом. Це поєднання моїх захоплення і вподобань людей. А щодо кондитерського бізнесу, то все це ще у планах. Загалом готувати люблю, але роблю це досить рідко. Не дозволяю кухонній рутині себе замучити (посміхається). Так, перці неочікувано стали дуже популярними в Instagram. Чому я рада, адже це справді і смачно, і корисно.

—  Розкажи про свої факапи. Я впевнена, що у кожного таке буває. Десь коржі пригоріли, чи може, впала з тортом? Зізнавайся!

Звісно, буває… Перша й головна риса у професії кондитера –  стресостійкість. Такий, що найбільше запам’ятався…  Взимку перед замовником обірвалися ручки коробки, і торт впав! Добре, що чоловік зрозумів і дав можливість виправити ситуацію: мала годинку, щоб  реанімувати тортик.

— На своїй сторінці в Instagram ти часто ділишся рецептами, на відмінну від інших луцьких кондитерів, до речі. Може, спеціально для читачів Волинь infa знайдеться щось простеньке?

Так, хотіла б ділитися ще частіше, але часу обмаль. А для читачів підготувала рецепт шоколадного фондану, який ідеально смакуватиме до капучино осінніми атмосферними вечорами.

Усе дуже просто. Розтопіть 75 г чорного шоколаду з 50 г вершкового масла. В іншій посудині збийте 2 яйця з 50 г цукру та 1ст.л борошна. Змішайте ці 2 суміші, розлийте тісто у формочки та випікайте у розігрітій до 180‘ духовці близько 15 хв.

—  Бувають примхливі замовники, а іноді просто хочеться поекспериментувати, відкрити щось нове. Які 3 найнезвичніші поєднання смаків (у начинках, приміром) доводилося втілювати?

Найцікавішими у моїй практиці були поєднання таких смаків (у начинках для тортиків):  «авокадо-пармезан-малина», «в’ялені томати-полуниця» та «лаванда-лохина».

 

                                           

—  3 речі, що найбільше дратують у клієнтах при замовленні.

Краще назву 3 речі, які навпаки обожнюю в замовниках: привітність, довіра до мене та вміння чітко сформулювати свої вимоги.

                         

Спілкувалась Ольга ВОЗНЯК

Leave a Comment