Волинь Новини

У віддаленому мікрорайоні Луцька вирішили замінити кіоск з хлібом на кіоск з тютюном

1 жовтня відділ управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради проводить конкурс на оформлення права на користування окремими елементами благоустрою комунальної власності. На конкурс виносять 13 об’єктів, 11 з них – без функціональних обмежень і лише два з них з конкретним призначенням. Зокрема це прокат човнів з можливістю продажу напоїв у парку імені 900-річчя Луцька та кіоск для торгівлі тютюновими виробами у віддаленому мікрорайоні міста, де зараз продають хліб.

Інтернет-видання «Волинь Online» вирішило з’ясувати, чому у віддаленому районі на вулиці Корольова, 10 а замість хліба вирішили продавати тютюн.

Як пояснили в управлінні містобудування та архітектури Луцької міської ради, у них є затверджений перелік осіб, які відповідають за проведення таких конкурсів – конкурсна комісія. На зборах цієї конкурсної комісії визначили, що там має бути таке функціональне призначення – була така пропозиція, її підтримали.

«Там ситуація досить складна, важкі переговори з «Волиньтабаком», в них деякі точки поприбирали і вони в свою чергу аргументують те, що фактично немає пропозицій на аукціонах, де вони могли б торгувати тютюном. А «Теремно Хліб» вже фактично три роки не оформляє документів», – зазначив начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз.

У «Теремно Хліб» ж у свою чергу кажуть, що, як тільки закінчився термін дозвільних документів зайнялися їх виготовленням. Як пояснила керівник фірмової торгівлі Ірина Перхалюк, у міськраді сказали йти на конкурс, щоб виготовити ці документи:

«Перший раз оголосили у березні, зняли з конкурсу, а другий раз оголосили зараз, але там є примітка, що розглядають земельну ділянку для торгівлі тютюном. Нам не відмовили у продовженні дозвільних документів, нам сказали йдіть на конкурс, ми рік чекали конкурс. Ми зараз знову подали документи, ми будемо брати участь і там вже ситуаційно будемо запитувати, чому саме тютюн, а не хліб. Там не є перенасичення торгових закладів, ми періодично проводимо акції, які не проводять мережеві магазини і ми місцевий виробник. У нас там люди працевлаштовані. Жінки такого віку, що вже ніхто не хоче брати на роботу. Там дві жінки передпенсійного і пенсійного віку. Вони офіційно оформлені. Для них це важливо», – прокоментувала вона.

Станом на 30 вересня на сайті Луцької міської ради з’явилася заява із таким текстом:

«Станом на 30 вересня 2020 року відсутні укладені Договори на оформлення права тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька між ПрАТ «Теремно Хліб» та відділом управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради.

Зазначимо, що затягування часу або ухиляння від оформлення Паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та подальшого укладання Договорів на оформлення права тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька зумовлює значне недоотримання до бюджету міста Луцька грошових котів, а саме, в період з травня по вересень включно поточного року в сумі 354302,45 грн.

Враховуючи вищезазначене наполегливо рекомендуємо терміново подати через ЦНАП у м. Луцьку належні пакети документів на оформлення Паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та укладання Договорів на оформлення права тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька та сплатити вищезазначену суму», – йдеться у повідомленні.

Однак на «Теремно Хліб» запевняють, що відразу заплатять, як тільки оформлять їм документи. Від оплати вони ні в якому разі не відмовляються.

Депутат Луцькради, який представляє мікрорайон Вересневе Борис Смаль зазначив, що там насамперед помилка у адресі, адже на вулиці Корольова, 10а розміщений зовсім інший кіоск. Окрім того, депутат зазначив, що там набагато потрібніший хлібний кіоск, ніж тютюнові вироби. За його словами, він звернувся до радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука і завтра цей об’єкт знімуть із торгів.

Leave a Comment