Новини

У Луцьку оплату за «довідку на коронавірус» видають за благодійність

Із появою епідемії коронавірусу до переліку різноманітних довідок українцям додалася іще одна – довідка на наявність/відсутність антитіл до коронавірусу, або ж, як в народі називають, «довідка на коронавірус».

Сьогодні такий документ вимагають не лише при перетині кордону, а і в деяких школах, дитячих садках чи на роботі. Тож робити тести та видавати такі довідки розпочали як державні, так і приватні медичні заклади, пише “Сила Правди”.

«Сила правди» спробувала розібратись як надають таку послугу у волинських медичних закладах і скільки вона коштує. А приводом для цього дослідження стало звернення читачів щодо непорозумінь в оплаті за надану послугу.

“Сімейний лікар в рамках медичного обстеження направив пройти тест на коронавірус. Звернувся у Центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД, здав кров на аналізи і повідомили, що потрібно сплатити 300 гривень. Кошти передав одній із працівниць і попросив чек, щоб страхова компанія могла повернути кошти за надані медичні послуги. Працівниця принесла чек і в ньому було вказано – спонсорська допомога 300 гривень. Але такий чек жодна страхова компанія не відшкодує! Коли ж запитав чому не прописали конкретні медичні послуги, у відповідь почув «Нам тоже нужно на что-то жить. Так все делают». Згодом жінка сказала, що їхня медична установа не уповноважена видавати такі довідки, однак ще жоден не скаржився на таке. Мовляв, ціну таких довідок визначає сам персонал”, – розповів журналістам читач.

Пацієнту видали рахунок від членського благодійного об’єднання «Муніципальна лікарняна каса», у якому було зазначено спрямування коштів – для Волинського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІД, а призначення платежу – благодійний внесок.

 

Таких пацієнтів, як цей читач до Центру профілактики та боротьби зі СНІД звертається немало. Ще влітку тут впродовж дня нараховували до 100 бажаючих здати аналізи.

Нині ж кількість бажаючих здати аналізи помітно менша. Під будівлею зібралась невелика черга, людей із десять. Всі стоять на значній дистанції, або ж чекають біля своїх автівок.

Leave a Comment