Новини

МОЗ пропонує пакет безкоштовних послуг для вагітних (ДЕТАЛІ)

Міністерство охорони здоров’я у бюджетному запиті на наступний рік ініціює запровадження тарифного пакета послуг з ведення вагітності в амбулаторних умовах. Він становитиме близько тисячі гривень на місяць за одну вагітну.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Ретельний догляд в медичних установах за вагітними жінками потрібний для зменшення рівню материнської та малюкової смертності в Україні, зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, хоча цей рівень і знижується, він все одно лишається в 1,5-3 рази вищим за інші європейські країни.

Пакет безоплатних послуг з ведення вагітності включатиме збір анамнезу, огляд, УЗД, кардіотокографію, лабораторну діагностику. Загальний обсяг фінансування цього пакета на 2021 рік – 2,2 млрд грн.

Раніш ми писали, що в Верховній раді запропонували відмовитися від монетизації «пакунку малюка» і залишити його в натуральному вигляді. Нагадаємо, концепцію «пакунку малюка» було презентовано ще в 2018 році. Однак у липні нинішнього року Кабінет міністрів запропонував (а згодом і затвердив відповідне рішення) замість видачі «пакетів» запровадити виплати у розмірі 5 тис. грн на одного новонародженого.

Leave a Comment