Новини

У МОЗ розповіли про користь карантинних обмежень у “червоній” зоні

З 28 вересня в Україні почав діяти новий поділ регіонів на карантинні зони, відповідно до якого до “червоної” зони потрапили лише два міста: Тернопіль та Бережани. У Міністерстві охорони здоров’я заявили про дієвість жорстких карантинних обмежень та про те, що у містах з червоної зони вдалося поліпшити епідемічну ситуацію.

“Міста, які перебували у червоному рівні епідемічної небезпеки (з 14 вересня – ред.), 12 міст і районів вийшли з червоного  рівня – і в багатьох із них було суттєве покращення епідемічної ситуації у зв’язку з тими обмеженнями, які діяли”, — повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу.

Він зазначив, що у місті Чоп Закарпатської області захворюваність за 14 днів знизилася зі 170 до 56 нових випадків на 100 000 населення, а у місті Славута Хмельницької області – з 201 до 139 на 100 000 населення.

“Така ситуація у нас відбувалася по всіх районах і містах – і ми бачимо дієвість цих заходів щодо стримування розповсюдження коронавірусної хвороби”, — наголосив Степанов.

Відповідно до оновленого поділу на карантинні зони, до помаранчевої зони віднесено 111 адміністративних одиниць. За словами Степанова, це на 26 одиниць більше, ніж минулого тижня. Київ виключили “з помаранчевої” та зарахували до “жовтої” зони.

Leave a Comment