Новини

Польща запровадить нові карантинні обмеження

Уряд Польщі планує запровадити додаткові карантинні обмеження у “жовтій” та “червоній” епідеміологічних зонах через рекордне зростання нових випадків COVID-19.

Як розповів Gazeta.pl офіційний представник міністерства охорони здоров’я Польщі Войцех Андрусевич, нові спалахи хвороби у першу чергу пов’язані із поверненням країни до нормального життя. Вони виникають усередині родин, а також у будинках для літніх людей, лікарнях та на робочих місцях. При цьому, за його словами, важко виділити напрямок, який найбільше обумовлює поширення інфекції.

“Цей рекорд не є результатом великих спалахів. Однак це – результат повернення до нормального стану, нормального функціонування. У нас пробки на вулицях, люди повернулися до роботи, вони їздять у трамваях. Контактів набагато більше, ніж навесні або влітку”, – сказав Андрусевич.

Крім того, він додав, що зростання числа випадків інфікування також є результатом відвідування людьми будинків соціального забезпечення. Через це польський МОЗ попросив Міністерство у справах сім’ї, праці й соціальної політики заборонити відвідування цих установ.

“У деяких з них ми спостерігаємо по 50-60 випадків зараження”, – зауважив Андрусевич.

Також він повідомив, що міністр охорони здоров’я готує нові пропозиції про введення додаткових обмежень у “жовтих” та “червоних” епідеміологічних зонах країни. В першу чергу, вони стосуватимуться особистих контактів. Окрім того, Андрусевич підкреслив, що у відомстві найближчим часом не очікують на зниження кількості щоденних випадків заражень

За його словами, завадити поширенню захворювання допоможуть носіння маски, соціальна дистанція та гігієна рук.

Що відомо

  • 25 вересня міністерство охорони здоров’я Польщі повідомило про 1587 нових виявлених випадків коронавірусної інфекції.
  • Цей показник став найбільшим приростом кількості виявлених хворих протягом одного дня.
  • Загалом у країні підтвердили 84 396 випадків коронавірусу.

Leave a Comment