Новини

Різка зміна погоди: на вихідні в Україні оголосили штормове попередження

За прогнозами синоптиків на вихідних, 26 та 27 вересня, майже по всій території України очікується значне погіршення погодних умов – сильні дощі, грози, град та шквальний вітер.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Згідно з повідомленням, вдень у суботу, 26 вересня, та протягом доби 27 вересня в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях пройдуть сильні дощі. Оголошено ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Окрім цього, 26 вересня у західній частині, 27 вересня у більшості областей країниочікуються  пориви вітру 15-22 м/с, місцями грози, в окремих районах град. Також 27 вересня у західних, вночі і в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях значні дощі (І рівень небезпечності, жовтий).

“За даними УкрГідрометцентру, 26 вересня в другій половині дня та протягом доби 27 вересня по Києву та Київській області очікуються пориви вітру 15-20 м/с”, – зазначили в ДСНС.

Нагадаємо, раніше Укргідрометцентр дав прогноз на жовтень. Синоптики очікують у прийдешньому місяці помірні дощі та середню місячну температуру повітря по країні до +12°.

Leave a Comment