Новини

Чиї діти відомих політиків балотуються на місцевих виборах

Участь у політиці цілими родинами стала вже давно звичною для України. При цьому часом там, де зірка батьків вже згасла, їх замінюють їхні діти. І часто в досить дивних тандемах. Остаточно учасники виборів стануть відомі найближчими днями, але деякі кандидатури вже відомі й так.

Про них і розповідає видання “Букви“.

Син мера Кривого Рогу Юрія Вілкула Олександр вже понад 10 років у великій політиці. Але його минулорічне балотування до Верховної Ради на чолі “Опоблоку” виявилось провальним. Довгий час ходили чутки, що на місцевих виборах Вілкул-молодший змінить свого батька та балотуватиметься по Кривому Рогу.

Але той вчинив інакше – і знову балотується в Дніпрі. Наголошуючи, що він єдиний, хто може скласти конкуренцію Борису Філатову.

Клан Балог минулого року фактично програв Закарпаття на виборах до парламенту. Лише один з трьох братів зміг обратися до парламенту. А цього року експерти сумніваються, що партія Балог матиме великий успіх на місцевих виборах. Втім, син народного депутата Віктора Балоги, депутат Закарпатської облради Андрій Балога балотуватиметься у мери Мукачевого.

Кандидат обіцяє зробити “наше рідне Мукачеве ще кращим”. Але поки деякі його спроби завершуються лише скандалом. Як-от зі встановленням пам’ятника рому-господарнику з мітлою в руках. Цей образ викликав хвилю обурення серед місцевих ромів.

Тим часом у Харкові ще одна інтрига. Причина в тому, що  на презентації партії заступник мера Ігор Терехов запевнив усіх, що Геннадій Кернес балотуватиметься на мера та до міськради.

Але він також назвав прізвище Кернеса на чолі списка до облради.

А потім на уточнення журналістів, чи балотується мер Харкова і до облради, Терехов заперечив і сказав, що той ітиме лише до міськради і в мери.

Тож у журналістів виникло логічне запитання, чи не йде в списку до облради син мера Кирило Кернес, але на нього Терехов відмовився відповісти. І попросив чекати завершення реєстрації.

А ось у названому списку “Успішного Харкова” до міськради 4-ю буде Тетяна Чечетова-Терашвілі – заступниця міського голови та донька покійного нардепа Михайла Чечетова.

Тим часом на Київщині – скандал і сенсація одночасно. Син ексгубернатора Київщини та екдепутатки Анатолія і Тетяни Засух Андрій піде на вибори в облраду від партії “Батьківщина”.

Ще 10 років тому важко було уявити собі такий трансфер. Адже Засухи були у ворожому до Тимошенко таборі Януковича, а на Київщині ця родина завжди конкурувала з кандидатами від “Батьківщини”. Наприклад, так було у 2012-му, коли Засуха добилась скасування голосування 26 тисяч осіб, щоб перемогти кандидата від опозиції Віктора Романюка. Не допомогло – в окрузі зрештою призначили перевибори. І переміг Романюк.

Прихід сина Засух в команду Тимошенко анонсував очільник обласного осередку і один зі спонсорів партії Костянтин Бондарєв.

Новий член команди Тимошенко відомий в регіоні не менше, ніж його батьки – він президент футбольного клубу “Колос” (Ковалівка), голова Футбольної федерації області та власник потужного аграрного бізнесу.

Дехто вважає, що молодий Засуха буде пробувати стати і головою облради.

Вибори в Київраду теж пройдуть не без дітей відомих батьків.

2 номером списку “Слуги народу” йде Михайло Присяжнюк. Зараз він відомий телеведучий проєкту “Один за всіх”. Але також відомо, що його мати була 28-м суддею Верховного Суду України і першою жінкою-суддею в ньому. У 2012 році Присяжнюка запросили як експерта на проєкт “Вагітна у 16” на телеканалі СТБ. Відтоді він почав поєднувати адвокатську діяльність із роботою на телебаченні.

11-й рядок у списку до Київради від УДАРу займає Ілля Кушнір. Це син голови правління ПАТ “ХК “Київміськбуд” Ігоря Кушніра.

Він же 10-й у писку партії в раду Голосіївського району.

Також за списком УДАРу до Київради іде син співачки Оксани Білозір. Свого часу Оксан Білозір навіть пробувала пролобіювати сина у список Ради від БПП, але там хлопцю порадили спершу спробувати сили на місцевому рівні. Він справді потрапив до списку БПП до Київради у 2015 році, але  депутатом став лише у 2019-му. Зате на той час Володимир Гройсман призначив його в. о. голови держкомпанії “Украгролізинг”.

Того ж року його дружина Лариса Білозір обралась на Вінниччині депутаткою парламенту і часто дивує журналістів своїми дорогими вбраннями. Втім, її родина заможна і має аграрний бізнес. Лариса Білозір була однією з небагатьох, хто виграв у “слуг”, хоча й не без передвиборчого благодійництва.

А от її чоловіку потрапити до Київради буде досить важко. У списку до Київради йому дістався від Кличка аж 68-й, явно непрохідний номер.

Більше шансів у Білозіра стати депутатом у Дарницькому районі Києва – там він іде 6-м у списку.

24 вересня кандидати мають останній день подати свої документи для участі у виборах, після чого в журналістів буде більше матеріалів, щоб аналізувати, хто і за що змагається на виборах.

Leave a Comment