Новини

Старий телевізор півтора роки глушив інтернет у селі

Невеличке британське село Аберхосан протягом 18 місяців щоранку о 7:00 втрачало доступ до інтернету через старий телевізор.

Як пише BBC, інженери Openreach з’ясували, що телевізор, який належить неназваному жителю, видавав сигнал, який перешкоджав широкосмуговому інтернету у всьому селі. Власник телевізору про це не знав.

Заміна кабелю не вирішила проблему, тож через півтора роки інженери розпочали розслідування. Вони виявили несправність завдяки пристрою моніторингу, з яким ходили селом, намагаючись виявити будь-який електричний шум, й дізналися, що власник телевізору вмикав його о 7:00 щоранку, а імпульсивний шум високого рівня, який виходив від старої техніки, впливав на широкосмуговий сигнал.

Збентежений домовласник засмутився через те, що створював такі проблеми, й пообіцяв більше не користуватися телевізором. До села повернувся повноцінний стабільний інтернет.

Головна інженериня Openreach в Уельсі Сюзанна Резерфорд сказала, що все, що пов’язано з електричними компонентами — від вуличного освітлення до мікрохвильових печей — потенційно може вплинути на широкосмугові з’єднання.

“Я б просто порадила населенню переконатися, що їхні електроприлади належним чином сертифіковані й відповідають поточним британським стандартам”, — сказала вона.

Вона додала, що про несправності слід завжди повідомляти своїм постачальникам послуг, щоб вони могли їх розслідувати.

Leave a Comment