Новини

Хто викрадав гроші з банківських карток (що відомо)

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили злочинне угруповання, члени якого за допомогою скімінгових пристроїв виготовляли дублікати банківських карток і знімали з них готівку.

Як повідомляється на сайті МВС, п’ятеро фігурантів виготовляли спеціальні скімінгові пристрої, які копіювали дані, нанесені на магнітну стрічку банківських карт. Зловмисники встановлювали їх у картоприймач банкоматів. Окрім того, вони розміщували мінікамери, направлені на клавіатуру банкомата, що фіксували PIN-код, який вводили власники банківських карток.

Після цього зловмисники виготовляли дублікати карток, та знімали з них готівку. Загалом вони провели близько чотирьох тисяч таких операцій.

Правоохоронці провели вісім обшуків за місцями проживання фігурантів справи та вилучили речові докази, які підтверджують їхню причетність до злочину. За попередніми підрахунками, через дії угруповання один з українських банків зазнав понад 1,5 мільйона гривень збитку.

Учасникам угруповання оголосили підозру за ч. 3 ст. 28ч. 2 ст. 200, за ст. 231ч. 3 ст. 359ч. 2 ст. 361 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Leave a Comment