Новини

Бізнес на коронавірусі: в Україні продають «липові» довідки з негативним результатом

Деякі країни дозволили поїздки з туристичною метою для українців, але поставили свої умови — подорожуючим слід мати при собі негативний результат тесту на коронавірус.

Наприклад, з початку вересня Єгипет ввів таку обов’язкову вимогу. Щоправда, тест можна пройти і в самій країні, одразу після прильоту. Проте з цим — більше мороки. Тому українські “горе-бізнесмени” вирішили спростити життя всім охочим, а самим — підзаробити.

Виявляється, в Україні є туристичні агенції, які продають підроблені результати тестування на Covid-19. Турист, який планує поїхати до країни, яка вимагає тестування, може придбати такий сертифікат приблизно за 400 гривень (55 злотих). Скажімо, саме тестування коштує 1000-1500 грн, а довідка з “липовими” результатами — всього лиш 400.

Оголошення такого плану в інтернеті зустрінеш не так часто, бо… все вирішується безпосередньо з туроператором. Є, звісно, й такі, хто категорично відмовляється працювати з такими замовниками. Скажімо, мій колега вирішив полетіти з дружиною в Єгипет, і менеджер турфірми повідомив йому, що той повинен пройти тестування. Тому він самотужки почав шукати найбільш дешеві варіанти — де можна все зробити швидко й якісно.

А от інша знайома просто “домовилась” про фальшивий сертифікат з негативним результатом і успішно полетіла до Єгипту. Щоправда, з відпустки вона ще не повернулася, але будемо сподіватися, що вона там не захворіла.

А нашим читачам хочу нагадати: навіть якщо ви вирішите піти на такий ризик, пам’ятайте: страхова компанія не поверне вам коштів, якщо ви захворієте, маючи фіктивний документ.

Leave a Comment