Новини

Підприємці Польщі просять скасувати карантин для українців, бо бракує робочої сили

Прес-секретар МСП (малих та середніх підприємства) просить міністра економічного розвитку підтримати постулат про скасування зобов’язання щодо карантину для іноземців, які перетинають зовнішній державний кордон Польщі.

Уповноважений з питань малих та середніх підприємств Адам Абрамовіч отримав сигнали про значні труднощі у веденні бізнесу для підприємців, які наймають іноземців з-за східного кордону Республіки Польща. Ті вказали, що чинні норми про обмеження, розпорядження та заборони у зв’язку з виникненням епідемічного стану передбачають обов’язковий карантин після перетину державного кордону, а це ускладнює звичний режим роботи.

Таким чином, працівники, які повертаються додому на вихідні, наприклад, в Україну чи Білорусь, після перетину кордону не можуть повернутися на роботу до Польщі через вищезазначений 10-денний карантин, — зазначає Абрамовіч.

Враховуючи все вищезазначене, він звернувся з офіційним листом до уряду, аби той посприяв скасуванню карантинних обмежень для всіх працівників з-за східного кордону, які приїжджають до Польщі на роботу. Проте реакція уряду наразі невідома.

Leave a Comment