Важливо Волинь Новини

У луцькому «політесі» відзначили День першокурсника

Вчора у виші відзначали День першокурсника. Посвята у студенти  відбулася  в парку, що  на території вишу.

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської облради.

Привітати майбутніх бакалаврів та магістрів прийшли їхні батьки та друзі, духовенство та представники влади.

Почалися урочистості з параду першокурсників, який відкрили студенти факультету бізнесу на чолі з деканом, депутатом облради Надією Ковальчук.

Потому були теплі слова вітань та настанови.

«Поруч з нами майбутні Сікорські, Патони, Стіви Джобси та Ілони Маски. Ви – наше майбутнє, наші можливості, і Волині, і України, як країни, що має великий потенціал бути успішною.  Ми зробимо все, щоб ви вийшли на ті вершини, на яких хочете досягти», – зазначив в.о. ректора ЛНТУ, депутат обласної ради Петро Савчук.

Заступник голови ОДА Анатолій Костик, вітаючи першокурсників, запевнив, що вони обрали прекрасний виш з потужним професорсько-викладацький складом. “А ви мусите віддавати свої знання та свою наснагу до навчання»,– додав він.

Для голови обласної ради Ірини Вахович цей виш – особливий. Тут вона здобувала вищу освіту, а потім 20 років  викладацького досвіду та керівні посади. Вона подякувала молоді за те, що вони обрали для навчання саме ЛНТУ і саме вітчизняний виш.

«Інтелект українців визнаний в усьому світ. На цей інтелект дуже багато зазіхань від інших країн, продовжила думку голова облради. –   Якби я сьогодні була на вашому місці, я би, мабуть, сказала собі, що ці роки потрібно використати і для навчання, і для згуртованості. Використайте усі можливості, відведеного навчанням часу.  Є дуже гарні приклади студентської дружби і партнерства.  Наші випускники стають власниками спільного бізнесу.  Я веду мову про величезні підприємства на Волині. Ці люди з теплотою згадують про наш університет  і те, що він дає: не тільки прекрасні знання, а й справжню згуртованість. Я бажаю, щоб у вас були такі лідери,  які поведуть за собою у конструктивному напрямку».

З особливими словами вітань Ірина Вахович звернулася до своїх колег-педагогів.

«Одні викладачі розказують, інші – пояснюють, треті – показують… І тільки генії надихають. Бажаю вам надихнути це молоде покоління, яке сьогодні вибрало наш університет, щоби ми всі разом забезпечили розвиток і університету, і Волині, і України», – побажала голова облради .

Після привітань святі отці благословили студентів на навчання.

Завершилося свято невеличким концертом та спільним запальним танцем першокурсників.

Leave a Comment