Новини

Після боротьби з коронавірусом Філарет повернувся до богослужінь

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет знову бере участь у богослужіннях після перемоги над коронавірусом. Про одужання священнослужителя стало відомо 16 вересня, а вже 20 вересня він взяв участь у богослужінні у Володимирському соборі в Києві.

Варто зазначити, що у соборі 20 вересня провели одразу дві літургії за участі Філарета – ранню й соборну. Про це повідомляє пресслужба колишнього патріарха всією Русі-України у фейсбуці.

До слова, почесний патріарх Філарет не очолював літургію, як робив, поки не захворів на коронавірус. Він молився у вівтарі Володимирського собору й брав участь у причасті.

Водночас очолив богослужіння настоятель собору протоієрей Борис Табачек. Разом з ним проводили службу й інші священнослужителі.

Нагадаємо, коронавірус в архієрея діагностували 4 вересня під час планового тестування. Його одразу ж госпіталізували, а вже в лікарні виявили двостороннє запалення легень. Під час лікування стан здоров’я Філарета поступово покращувався, а вже 16 вересня повторний тест на COVID-19 показав негативний результат. До слова, патріарху цьогоріч виповнився 91 рік.

 

Leave a Comment