Новини

Куди «поповзе» долар: аналітик озвучив прогноз щодо курсу іноземної валюти

Як стало відомо, в Україні курс долара в найближчий тиждень може опуститися з 28,11 до 27,9 грн. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Такий прогноз озвучив аналітик RoboForex Андрій Гойл.

“Наступного тижня курс долара становитиме 27,90-28,07 грн, а євро продовжить зростати  до рівня 33,00-45,00 грн”, – зазначив експерт.

Національний Банк України практично весь минулий тиждень вів боротьбу за утримання курсу гривні до долара США.НБУ виступав продавцем в ціновому діапазоні 28,10-28,15 грн.

Будемо уважно стежити за подальшими діями Нацбанку, які поки не вказують на наміри зміцнити курс національної валюти. Індекс долара на світових ринках після рішення ФРС (аналога НБУ в США) за обліковою ставкою і подальшої пресконференції, почав падати до мінімумів 2018 року. У заяві регулятора прозвучав сумнів щодо повного відновлення економіки США раніше 2024 року, – додає експерт.

Колишня в.о. голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що запуск «друкарського верстата» є для НБУ «червоною лінією», яку він не збирається перетинати.

Як зазначають, ймовірно, Україні знадобиться приблизно три-чотири роки для того, щоби відновити економічну ситуацію, яка була до коронавірусу. При цьому вже у 2021 році більшість рейтингових агентств і міжнародних організацій очікує поліпшення ситуації.

 

Leave a Comment