Новини

Тариф за виклик «швидкої» планують збільшити майже втричі

Як відомо, наразі тариф на екстрену медичну допомогу складає 164 гривні на людину. У 2021 році його планують збільшити до 412 гривень.

Про це на брифінгу заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

«Тариф для надання екстреної медичної допомоги розраховується в залежності від кількості населення, яке є в тому чи іншому регіоні. Наразі він складає 164 гривні на одну людину. Рахується це дуже просто: є кількість людей, яка проживає, наприклад, в місті Києві, це десь 3 мільйони людей, вона множиться на 164 гривні й виходить сума, яка сплачується на місяць екстреній медичній допомозі», – говорить він.

Степанов розповів, що ці кошти йдуть на пальне, на заробітну плату, на лікарські засоби та медичні вироби, які знаходяться в каретах швидкої допомоги.

«Ми запропонували, що на наступний рік цей тариф має складати 412 гривень. Серйозною складовою є заробітна плата. В деяких областях є велика проблема в кадровому забезпечені. Заробітна плата того ж лікаря має складати за нашими розрахунками 21-22 тисячі гривень. Заробітна плата водія швидкої допомоги повинна складати не менше 12 тисяч гривень», – каже Максим Степанов.

Він також додає, що в ці кошти планують врахувати весь перелік медичних засобів.

Leave a Comment