Важливо Новини

Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости

Законопроєкт № 2695 ініціює підвищення штрафів для водіїв за перевищення швидкості. Про це повідомив 8 вересня заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в прямому ефірі телеканалу НАШ.Про це пише “Газета”.

Зокрема, у поліцейських машинах незабаром встановлюватимуть прилади фіксації швидкості руху, наголосив політик.

“Завданням міністерства є не штрафування водіїв, а зробити так, щоб вони зменшували швидкість”, – каже заступник голови МВС.

Верховна Рада прийняла законопроєкт № 2695 у першому читанні. Він передбачає збільшення у шість разів штрафів за перевищення швидкості на 50 км/год. Замість 510 грн – 3400.

“Це великий законопроєкт. До другого читання у нього внесуть масу істотних поравок.
Зараз необхідно побачити порівняльну таблицю з пропозиціями, які надійшли до другого читання. Але пропозиції – це лише пропозиції. Потім треба дочекатися рішення Комітету. І вже тоді ми зрозуміємо, що отримаємо на виході. Це може бути принципово інший законопроєкт”, – розповідає Gazeta.ua правозахисник Володимир Караваєв, 60 років.

На українців очікуватимуть й інші нововведення. Зокрема, збільшуватимуть штрафи для пішоходів.

“Зараз мінімальний штраф для пішоходів – 51 гривня. В Україні пішоходи не зобов’язані носити при собі документи. Це свого роду механізм. Для того, щоб оштрафувати пішохода необхідно встановити його особу. Поліцейські витрачають багато часу на це, а для бюджету такі низькі штрафи не мають користі”, – говорить Караваєв.

Найближчим часом штрафи залишаться на колишньому рівні, поки депутати не приймуть остаточного рішення.

Leave a Comment