Волинь Новини

Кандидат у мери звернувся до громади

Через прикрий напад, який нещодавно трапився зі мною, у мережі стали ширитись чутки про мою відмову від балотування на посаду міського голови. Зрозуміло, що цю так звану «інсайдерську інформацію» запустили з метою, аби переконати вас, що я здався після першої ж неприємності. Та насправді я йду до кінця, і тільки до перемоги! Документи на реєстрацію мене кандидатом на посаду міського голови уже подані в місцеву виборчу комісію.

Мене часто запитують, від якої політичної сили я йду. Відповідаю: ні від якої! І навіть якщо вам розказують про зміну виборчої системи та неможливість обійтися без партійної приналежності, не вірте. Виборчий кодекс України дає можливість громадянину стати кандидатом у мери через самовисування. І я цією можливістю користуюся. Чесно кажучи, не розумію тих, хто свідомо вішає перед виборами на себе політичне ярмо. Упевнений, що міський голова має бути не залежним від політичних рішень обласної або центральної партії, лише тоді він зможе зосередитись на вирішенні проблем громади.

Чи пов’язую я з політикою нещодавній напад на мій автомобіль? Звичайно, я цього не виключаю, але хотілося б, щоб політика була хорошою справою. Мені хочеться вірити, що насправді політика – це чесна боротьба, мистецтво управління, інтелектуальна праця, це уміння досягати компромісів дипломатичним шляхом. А якщо хтось вважає, що вирішувати якісь питання легше бандитськими методами, таку людину політиком вважати точно не можна.

Дехто назвав напад на мене постановкою заради піару. На жаль, суспільство дійсно дивно реагує на деякі важкі для сприйняття речі. Напевно, це такий спосіб самозахисту – закрити очі на серйозні проблеми, які вирують навколо і можуть торкнутись будь-кого у будь-який час. Нікому не бажав би опинитись на моєму місці. Щиро дякую тим, хто переживає і підтримує, тим, хто писав та телефонував до мене, щоб дізнатись, чи все гаразд, тим, хто без жодного мого прохання примчав на місце інциденту. І дякую поліції за роботу, сподіваюсь, нападники вже зовсім скоро будуть ідентифіковані за відео, зафіксованим камерою одного з сусідських будинків.

Чи грають у виборчій боротьбі вирішальну роль гроші? Мабуть, частково. Хтось купує собі можливість примкнути до розкрученого політичного бренда, хтось завішує місто дорогими білбордами та сітілайтами. Від нашої команди ви цього не побачите, бо, по-перше, у нас таких коштів немає, а по-друге, якби були, ми б використали їх раціонально і просто – на допомогу тим, хто її потребує.

«Разом» – це означає, що я бачу і відчуваю підтримку людей.

У нашій команді абсолютно різні люди: немало молоді, яка довела, що готова рухатись вперед, готова на сміливі вчинки, голови ОСББ, за якими стоять реальні люди з реальними проблемами, власними чи двору, будинку, вулиці тощо. У нас багато військових, учасників АТО, які захищали Батьківщину на передовій. А головне – у нашій команді немає олігархів та бізнесменів-ділків з сумнівним капіталом, «впливових рішал», а лише незалежні люди із власною точкою зору, які добре знають Володимир і справді люблять його. Ми йдемо з чіткою та єдино правильною громадянською позицією – працювати так, щоб врешті на краще змінити Володимир разом.

З повагою до вас

Максим Клим’юк

Leave a Comment