Волинь Новини

Згода на донорство та група крові. Що буде у новому посвідченні водія

Кабінет міністрів затвердив нові бланки міжнародного та внутрішнього водійського посвідчення, а також свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабміну 16 вересня.

У водійське посвідчення додадуть інформацію про згоду або незгоду його власника стати посмертним донором органів та групу крові водія.

“Проєктом акту пропонується приведення нормативно-правових актів у відповідь до чинного законодавства, а саме: внесення відмітки про надання особою згоди або незгоди на посмертне донорство до національного посвідчення водія на право керування транспортними засобами”, – зазначається у пояснювальній записці до проєкту постанови Кабміну.

У Кабміні додали, що такі зміни дозволять використовувати органи смертельно поранених водіїв для трансплантації відповідно до закону “Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині”, який вимагає надання засвідченої згоди на донорство

Кабмін також додав у свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу інформацію про рівень екологічних норм, якому відповідає транспортний засіб (ЄВРО-2 – ЄВРО-6 або іншому рівню). Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що таке рішення сприяє виконанню міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Leave a Comment