Новини

Лукашенко закрив кордони з Литвою та Польщею, посилює – з Україною

Як стало відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що країна закриває свій кордон із Польщею та Литвою. До слова, з Україною кордон буде посилено.

 

“Ми змушені відвести війська з вулиць. Як я вже казав, пів армії поставити під рушницю, і закрити державний кордон із Заходом. Передусім – з Литвою та Польщею, – заявив Олександр Лукашенко. – Ми також змушені – на превеликий жаль – посилити кордон із нашою братською Україною.”

 

Він також заявив, що Білорусь за допомогою Росії посилить захист Союзної держави. Цей крок Лукашенко також назвав вимушеним.

 

“Я змушений в останні дні разом з президентом Росії та міністром оборони відбудувати спільний захист Союзної держави”, – заявив президент Білорусі.

 

Ці заяви пан Лукашенко зробив на жіночому форумі, де зібралися його прихильники. Три дні тому – 14 серпня – він зустрівся із президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі. Після зустрічі президент Путін заявив, що йшлося про співпрацю Росії та Білорусі у військовій сфері.

16 серпня Мінськ відвідав міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

 

Нагадаємо, понад місяць після президентських виборів, які пройшли 9 серпня, у Білорусі не вщухають масові протести.

 

За офіційно оголошеними ЦВК результатами, на цих виборах переміг Олександр Лукашенко, який незмінно керує Білоруссю 26 років. Віг отримав понад 80% виборців. Вона набрала близько 10%.

Учасники протестів вважають результати виборів сфальсифікованими. У ЄС не вважають вибори в Білорусі “ані вільними, ані чесними”, і збираються запровадити санкції.

Leave a Comment