Новини

Багатодітна мати-підприємець торгувала без маски і отримала штраф

У Хмельницькій області жінка займалася роздрібною торгівлею без маски і була оштрафована на 17 тисяч гривень. 

Про це повідомила прес-служба Летичівського районного суду.

У постанові органу правопорядку від 3 вересня зазначено, що 26 червня жінку помітили неподалік Старосинявського ринку. Вона займалася стихійною торгівлею, нехтуючи протиепідемічними нормами, перебувала без маски.

На неї склали адміністративний протокол про порушення карантину і пізніше суд направив їй повістку, проте жінка не з’явилася. Незважаючи на це, враховуючи той факт, що вона є багатодітною матір’ю і сума штрафу для неї занадто велика, фігурантка подала клопотання про перегляд справи.

Також в документі жінка вказала, що під час розмови з правоохоронцями все ж перебувала в масці і просто її спустила на підборіддя.

Проте суд прийняв рішення не пом’якшувати запобіжний захід підприємниці, оскільки порушивши карантин і торгуючи продуктами вона піддала потенційній небезпеці інших громадян.

Був також врахований той факт, що останнім часом збільшилася кількість хворих коронавірусом, тому жінка зобов’язана буде заплатити штраф повною мірою, враховуючи додатковий судовий збір у розмірі 420 гривень.

Leave a Comment