Важливо Волинь Новини

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл захворів на коронавірус

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл захворів на коронавірус і наразі перебуває на лікуванні у Боголюбах. 

Про це ІА ВолиньPost стало відомо з декількох власних достовірних джерел, що не пов’язані між собою.

За інформацією джерел, з 8 вересня священнослужитель перебуває у лікарняному закладі.

У пресслужбі Волинської єпархії Православної церкви України факт хвороби владики Михаїла не підтвердили, але і не спростували.

Спочатку запевнили, що зі здоров’ям митрополита Луцького і Волинського все добре й він продовжує здійснювати архіпастирські обов’язки. А згодом, коли редакція попросила про зустріч або дистанційний коментар, пресслужба додала, що владика не дав відповідь, бо, ймовірно, перебуває у відрядженні або у паломництві.

Інформацію про недугу владики Михаїла також оприлюднив на своїй сторінці єпископ ПЦУ Адріан Кулик.

Владика Михаїл захворів на коронавірус

Із 9-го вересня редакція майже щоденно намагалася сконтактувати з владикою через пресслужбу або робочий телефон, утім – марно.

Зауважимо, що ні на богослужіннях, ні на урочистих заходах, що протягом останнього тижня відбувалися у Луцьку, священнослужителя не було.

Натомість ще на початку вересня владика Михаїл очолив молебень з нагоди початку навчального року у Волинській православній богословській академії. Із фото видно, що усі учасники дійства – без засобів захисту. За інформацією джерел видання, ознаки хвороби у владики з’явилися 4 вересня. Зауважимо, що інкубаційний період при коронавірусі триває усередньому 10 днів. Коли востаннє владика був присутній на богослужінні, наразі достеменно невідомо.

Молебень у ВПБА

Leave a Comment