Новини

Двоє поляків ображали українку в потязі й погрожували смертю

Окружний суд Вроцлава виніс вирок двом громадянам Польщі за зневаження українки та погрози на національному підгрунті.
Про це йдеться на Facebook-сторінці адвокатеси Йоанни Вендриховської, повідомляє YAVP.PL.
Інцидент мав місце в лютому 2020 року в потязі, яким громадянка України поверталася з Кракова до Вроцлава. Жінка хотіла зайняти своє місце в вагоні, натомість у відповідь від поляків почула образливі вислови на кшталт “ukraińska k**wa”, і що вона повинна “w******lać”.

“Всі ці слова були сказані лише тому, що “полька повинна уступити місце якійсь українці”, а така ситуація в розумінні “правдивих поляків” не є до сприйняття. Один з чоловіків опустився до того, що почав погрожувати жінці смертю”, – зазначає адвокатеса Йоанна Вендриховська.

У вагоні потягу було чимало пасажирів, але ніхто не відреагував на образи та погрози на адресу українки. На цю обставину суд також звернув увагу, який зазначив, що поведінка свідків є недопустимою, адже суспільство повинно чинити супротив мові ненависті.

Рішенням суду одного з поляків, який вже мав проблеми із законом в минулому, покарали 6 місяцями в’язниці. Також він має сплатити скривдженій українці 4 тис злотих в якості компенсації. Іншого обвинуваченого покарали штрафом, крім цього він також має заплатити українці компенсацію в розмірі 2 тис злотих.

Вирок поки що не набрав законної сили, адже обвинувачені ще мають право подати апеляцію.

Leave a Comment