Волинь Новини

Луцькі ветерани АТО викликали поліцію та написали заяву на перевізника

Заяву на перевізника автобуса “Луцьк-Луків” написала жінка загиблого в АТО Світлана Войтович. Жінка розповіла Суспільному, що неодноразово їздить цим маршрутом і не може скористатися своїм правом на пільгове перевезення, гарантоване державою.

Жінку загиблого в АТО, Світлану Войтович, у п’ятницю, 11 вересня водій автобуса Луцьк-Луків відмовився везти за пільговим посвідченням. За допомогою вдова звернулася до ветеранів АТО.

Напередодні, 13 вересня, на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса “Луцьк-Луків” АТОвці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення, – розповіла психологиня Олена Звєрєва.

Не всі пасажири, які купили квитки на цей рейс – підтримали учасників акції, – розповіла Світлана Войтович. Люди обурювались. Світлана Войтович каже, що справа не в грошах, а у тому, як вона має пояснити своїм двом дітям, чому їхній батько загинув, а вони, як члени сім’ї загиблого, не можуть отримати захисту від держави.

Водій автобуса спілкуватися з учасниками акції відмовився. Перевізник на зустріч не з’явився, пославшися на свою зайнятість. Робота автостанції та всі інші маршрути працювали згідно з графіком, пізніше активісти викликали поліцію та написали на перевізника заяву.

Психологиня Олена Звєрєва назвала прізвище перевізника. За її словами це Михайло Михайлович Яцишин. Він водночас доктор юридичних наук, викладач в університеті, та член однієї із політичних партій, – стверджує жінка. Олені Звєрєвій вдалось записати коментар у касирів автостанції, чому вони не продають пільгові квитки. “Те, що у нас на комп’ютері є заведено, я продаю. Те чого немає, я не можу продати”, – каже касирка.

Leave a Comment