Новини

Нардеп пояснив, чому в постанові про вибори в ОРДЛО приберуть слова про агресію РФ

Нардеп від партії “Слуга народу” Олександр Качура пояснив, чому із закону про вибори в ОРДЛО хочуть прибрати слова про російську агресію.

Про це він повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Качура заявив, що ряд блогерів і ЗМІ спотворили суть змін у постанові про вибори. Серед провокаційних заяв ключовим було звинувачення в тому, що зміни будуть подані на догоду Росії і їх метою є проведення виборів на непідконтрольних територіях.

У пункті 4 постанови спочатку говорилося про збройну агресію Росії проти України і незаконні збройні формування і російських найманців на Донбасі. У зміненому вигляді цей пункт значно скоротився – з 22 рядків у ньому залишили всього 8, Росія при цьому не згадується.

Качура написав, що так текст виглядає більш сухим і юридично виваженим. Нардеп упевнений, що в постанові Ради не повинно бути місця для емоцій і політичних гасел, а порядок виходу із ситуації на Донбасі повинен відповідати нормативам ООН і ОБСЄ.

Качура підкреслив, що зміни до постанови були подані 28 липня, задовго до початку тиску на українську делегацію в ТКГ і вимог про внесення змін.

Leave a Comment