Волинь Новини

В Лесиному виші відсвяткували 50-річчя факультету фізичної культури, спорту та здоров’я

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулися урочистості з нагоди святкування 50-ти річчя факультету фізичної культури, спорту та здоров’я.

Урочисте святкування дня народження факультету відбулося у п’ятницю, 11 вересня, на університетському стадіоні імені Віктора Завадського.

На заході були присутні викладачі, студенти, випускники факультету, викладачі-ветерани, представники обласної та міської влади, спортсмени.

Як зазначив на початку дійства ведучий, факультет фізичної культури, спорту та здоров’я здійснює підготовку за кваліфікаційними рівнями бакалавр і магістр на денній та заочній формах навчання за спеціальностями: “Середня освіта”, “Фізична культура і спорт”. На факультеті навчається близько 600 студентів денної та 450 – заочної форм навчання. Діє програма подвійного диплому. Наразі розвивають та забезпечують навчальний процес на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я висококваліфіковані спеціалісти, серед яких доктори наук, професори Анатолій Цьось, Едуард Вільчковський, Ала Альошина, Наталія Бєлікова, Олександр Бичук, Ольга Андрійчук, і 41 кандидатів наук та доцентів.

Першим з днем народження рідний факультет привітав ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки професор Анатолій Цьось.

«Дорогі гості, колеги, шановні студенти, всі присутні. Я гордий тим, що я навчався і працюю на факультеті фізичної культури спорту та здоров’я, я гордий тим, що знаю багатьох працівників, які постійно трудяться для розвитку факультету. Наш факультет – один з небагатьох факультетів України, де гармонійно, чітко поєднуються 4 основні складові діяльності: спортивна, навчальна, наукова і міжнародна робота. Наші спортсмени – одні з найкращих в Україні. Серед наших вихованців є багато учасників Олімпійський ігор та різних змагань, наша волейбольна, баскетбольна команди, легкоатлети, веслувальники – постійно серед кращих. Тому в першу чергу треба подякувати тим працівникам, які поєднують навчальну і спортивну роботу на факультеті», – сказав ректор.

Також він звернув увагу на навчальну, міжнародну та наукову роботу на факультеті і зазначив, що кожного року студенти факультету стають переможцями на всеукраїнських олімпіадах і за конкурсними балами – одні з найкращих в Україні. Щодо міжнародної роботи, то Анатолій Цьось нагадав про систему дуальної освіти. Разом з тим ректор подякував науковцям, які теж підвищують престиж структурного підрозділу Лесиного вишу.

Опісля Анатолій Цьось нагородив  65 викладачів та 9 чоловік навчально-допоміжного персоналу факультету фізичної культури, спорту та здоров’я відзнаками.

Золотий нагрудний знак отримали декан факультету Василь Пантік, Наталія Бєлікова, Світлана Індика. Срібний нагрудний знак отримали Тетяна Гнітецька, Віктор Романюк, Ольга Андрійчук. Крім цього працівники факультету отримали грамоти від ректора.

Після цього на сцену запросили перших випускників факультету, яким Анатолій Цьось вручив пам’ятні подарунки.

«В першу чергу я хочу подякувати нашим викладачам, яким ми багато чим завдячуємо. Ми щиро раді, що ми закінчили цей факультет. 50 років це солідна дата і ми сьогодні раді з хорошим настроєм бути разом з вами. Подальших успіхів усім і процвітання нашому рідному факультету», – сказала староста першого випуску факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Тетяна Каймакова.

Також привітати працівників факультету прийшли представники місцевих органанів самоврядування заступник голови Волинської обласної державної адміністрації,  голова відділення Національного Олімпійського комітету України Волинської області Роман Карпюк та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Вони вручили представникам факультету нагороди. Зокрема, Роман Карпюк вручив Почесні грамоти Верховної ради Роману Черкашину і Богуславу Галицькому, а також Почесні грамоти Волинської обласної ради та Подяки голови Волинської обласної ради. Григорій Пустовіт вручив окремим викладачам факультету Подяки Луцького міського голови.

Також викладачі факультету отримали  почесні грамоти управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації, Подяки Міністерства освіти і науки (Світлана Калитка, Світлана Савчук, Надія Ковальчук, Жанна Мудрик).

Привітав своїх колег зі святом і декан факультету-іменинника Василь Пантік, який в першу чергу подякував ветеранам, які стояли біля витоків факультету: «Святкуючи ювілейну річницю, працівники факультету фізичної культури, спорту та здоров’я усвідомлюють те, що усім його здобуткам, надбанням і перемогам вони зобов’язані тим, хто від самого початку існування факультету вкладав частку своєї праці й душі у його розбудову і формування у ньому колективу професіоналів-однодумців, творчих працівників, які вміють надати цій праці психологічної комфортності, етичності й професійної культури».

Василь Васильович відзначив ветеранів пам’ятними подарунками.

Під час святкування згадали і учасників війни на сході України, адже студенти факультету фізичної культури, спорту та здоров’я одними із перших стали на захист територіальної цілісності країни. Нині факультет налічує більше 30 Атовців. Хвилиною мовчання і молитви присутні згадали студентів факультету, які віддали своє життя за Україну – Андрія Снітка, Сергія Денисюка, Віктора Мандзика, Романа Луцюка, Артема Карабана.

Студенти факультету поклали квіти до Стелли Героям Небесної Сотні.

Під час святкування відзнаки також отримали багато тренерів, спортсменів, педагогів, працівників фізичної культури і спорту, випускників факультету, нинішніх студентів.

Відділ зв’язків з громадськістю СНУ

Leave a Comment