Новини

Нардеп запропонував залишати не щеплених українців без освіти і роботи

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, яким пропонується заборонити доступ до навчання і роботи для людей, які відмовляються проходить вакцинацію і не мають декларації з лікарем.

Народний депутат України, член фракції «Слуга народу» Євген Шевченко вніс до Верховної Ради проект закону про обов’язкову вакцинацію українців. Законопроект розроблений з метою створення системи громадської охорони здоров’я, спрямованої на зміцнення здоров’я населення, запобігання хворобам і збільшення тривалості життя, – передає “Страна“.

Досягти заявленої мети автори пропонують шляхом формування мережі центрів контролю та профілактики хвороб. Для цього, зокрема, пропонується, відстороняти від роботи і навчання осіб, які ухиляються від обов’язкового медичного огляду або щеплення проти інфекцій, перелік яких встановлюється центральним органом виконавчої влади.

Також в документі йдеться, що обов’язковим профілактичним щепленням повинні підлягати окремі категорії працівників. А в разі необгрунтованої відмови від щеплення за поданням головного епідеміолога відповідної адміністративно-територіальної одиниці їх також пропонується не допускати до роботи.

Законопроектом передбачається дозвіл на відвідування шкіл і дитячих садів тільки при наявності висновку педіатра, з яким підписано декларацію.

Leave a Comment