Важливо Волинь Новини

Волиньрада виступила на захист вимог підприємців

Депутати Волиньради винесли на розгляд звернення проти закону, який змушує встановлювати касові апарати.

9 вересня, підприємці вийшли на протест під стінами Волинської обласної ради та зустрілися з першим заступником голови облради Юрієм Поліщуком, який пообіцяв винести їхні вимоги на сесію обласної ради.

Разом з тим, підприємці та депутатський корпус апелюють до альтернативного закону, що розширює можливості підприємців малого та середнього бізнесу.

“Ми, депутати Волинської обласної ради, глибоко стурбовані ситуацією, що виникла у секторі малого та мікропідприємництва нашого краю. Спрощена система оподаткування є єдиною можливістю започаткувати і вести бізнес кожному українцю без фаху, досвіду та мінімізувати контакт з податковою системою України. Прийняті Верховною Радою України 20.09.2019 року Закони України №128-IX “Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг” та №129-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг” запроваджують для фізичних осіб-підприємців (надалі – ФОП) обов’язок використання фіскалізованих реєстраторів розрахункових операцій (надалі – РРО) під час реалізації товарів та послуг, чим суттєво збільшують витрати мікропідприємців, що автоматично призведе до підвищення цін для споживачів.

Окрім того, запровадження фіскалізованих РРО для ФОПів нівелює саму спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, яка створювалась для надання можливості українцям розпочати і вести свою справу без фаху чи досвіду у бухгалтерському обліку”, – йдеться у тексті звернення.

В результаті депутати підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо невідкладного розгляду та підтримки проектів законів «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування корупційного механізму кеш-бек» №№3853-1,3853-2 та проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців» №3993

Leave a Comment