Важливо Волинь Новини

Юрій Погуляйко взяв участь у відкритті дитячого садочка в с. Дачне Ківерцівського району

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко завітав на свято відкриття дитячого садочка в с. Дачне Ківерцівського району, яке відбулося сьогодні, 10 вересня 2020-го року, аби привітати місцевих з такою гарною подією.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук. Також на святі була присутня народний депутат України Ірина Констанкевич.

«Вітаю усіх діток та вихователів з такою гарною подією – відкриттям нового садочка. Дякую будівельникам за такий великий об’єм роботи за короткий проміжок часу, і місцевій владі, яка долучилась співфінансуванням. Усім бажаю гарного настрою. Нехай новий дошкільний навчальний заклад не лише тішить око місцевих жителів, а в першу чергу, сприяє повноцінному навчанню та розвитку дітей», – вітаючи, сказав Юрій Погуляйко.

Зведений за кошти державного бюджету дошкільний навчальний заклад, що розрахований на 75 місць, будувався фактично упродовж останнього року. Підтвердила це й Ірина Констанкевич, яка зазначила, що пам’ятає, як у липні минулого року розпочалися роботи.

Так, левова частка коштів, а саме 22 млн грн, на будівництво надійшла з державного бюджету на Волинь у поточному 2020-му році в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Загальна вартість становить понад 31 млн грн, з яких співфінансування з місцевого бюджету – близько 3 млн грн.

Тож слова подяки будівельникам від кожного присутнього лунали не даремно, адже встигли не лише освоїти кошти, а й зробити все якісно та красиво. В цьому присутні переконалися, оглянувши заклад зсередини. Усе зроблено згідно усіх вимог та рекомендацій. Є навіть вентиляція шафок для верхнього одягу на випадок, якщо речі будуть вологими від дощу.

«Емоції переповнюють і не вистачає слів, аби висловити свої почуття. У цей момент у мене на душі лише радість. Радість, в першу чергу, за діток, які незабаром переступлять поріг ось цього садочка, радість за їхніх батьків, які будуть впевнені, що їх діти у безпеці та комфортних умовах, і радість за працівників, що працюватимуть тут», – поділилася враженнями директор дошкільного навчального закладу Тетяна Мироненко.

Без сумніву, новозбудований ДНЗ розвантажить дитячі садочки, у які батьки змушені були возити своїх дітей, однак, як відзначив голова ОДА Юрій Погуляйко, потреба у таких закладах поблизу міста Луцьк залишається актуальною.

«До мене вже неодноразово зверталися батьки із села Прилуцьке з запитаннями чому будуємо садок у Дачному, а у Прилуцькому ні. Тому думаю, що у наступному році потрібно розпочати будувати і там. Зараз головне, аби усі знову об’єднали зусилля: виготовили проектно-кошторисну документацію, передбачили співфінансування з місцевого бюджету, а обласна державна адміністрація своєю чергою лобіюватиме виділення коштів на це у Києві», – сказав, спілкуючись із місцевою владою Юрій Погуляйко.

 

Leave a Comment