Волинь Новини

Як на Волинських дорогах зважують габаритні авто

На Волині працівники Укртрансбезпеки зупинили одного водія, який перевищив допустиму вагу вантажу.

З початку року ж склали 200 актів про перевищення вагових параметрів,- розповів Суспільному працівник Укртрансбезпеки в області Михайло Лущинський.

На Волині є 10 майданчиків для зважування великогабаритних транспортних засобів. Один із них на автодорозі Ковель-Луцьк.

Михайло Лущинський каже: окремі водії, знаючи про розташування вагового комплексу, намагаються його об’їхати. Таким чином, говорить, уникають проходження контролю.

Як розповів Михайло Лущинський, згідно із правилами дорожнього руху, в Україні дозволяється перевозити вантажі повною масою, які не перевищують 40 тонн.

“Навантаження по осям допустимі на одиночну 11 тонн, на здвоєну 16 тонн, і на потрійну 16 тонн. Для контейнеровозів є збільшення параметрів, повна маса 44 тони, на подвійну вісь 17 тонн на потрійну 24 тони”, – розповів працівник Укртрансбезпеки. Зі слів Михайла Лущинського, якщо температура повітря буде більша за 28 градусів, то маса авто має бути не більше 24 тонн, навантаження на вісь не більше 7 тонн.

Цього року сума нарахувань за перевищення вагових параметрів вже склала 180 тисяч євро. За проїзд дорогами загального користування без дозвільних документів працівники контролюючих органів оштрафували перевізників на 2 мільйони гривень.

Leave a Comment